wrapper

Pengumuman

Kita Berdiri Teguh Bermaruah Mempertahankan Kemuliaan Insan. Kita Bersama-Sama Rakyat Malaysia Menolak Israel

Wadah Pencerdasan Umat Malaysia (WADAH) menyokong dan mendokong sepenuhnya Tun Dr Mahathir dan pendirian Kerajaan Malaysia menolak kemasukan dua atlet Israel ke negara ini bagi mengambil bahagian dalam acara Paralimpik yang dijadualkan.

Israel telah bertindak kejam secara terang-terangan dan dengan tidak bermoral melanggari undang-undang antarabangsa. Israel telah kesekian kali menunjukkan sikap tidak menghiraukan kemanusiaan dan juga nilai peradaban manusia. Jika kita tidak mengendahkan malah hanya mengetepikan semua pencabulan hak asasi manusia dan pelanggaran kedaulatan undang-undang yang berlaku depan mata serta sedang masih berterusan, maka apakah kedudukan kita sebagai negara yang bermaruah dan bermoral?

Kita bukan anti-Yahudi atau anti-Semitik. Kita hanya mengutuk keras tingkah laku yang tidak berperikemanusiaan dan kezaliman tidak kira siapa pelakunya. Tindakan kerajaan adalah yang paling kecil yang mampu kita lakukan. Israel sepatutnya telah lama dihukum kerana melakukan jenayah terhadap kemanusiaan dan memang patut dilayani sedemikian.

Banyak negara-negara Barat dengan mudah sahaja mengharamkan kemasukan pelarian semata-mata kerana kelainan warna dan agama. Tiada kesan balas dunia ke atas mereka.

Israel sendiri telah mempolitikkan sukan dengan mengharamkan pasukan bola sepak Gaza dari menyeberang ke Tebing Barat untuk pertanding Piala Bola Sepak Palestin. Israel secara haram dan berterusan menyekat pergerakan para atlet Palestin. Israel telah memaksa Persatuan Bola Keranjang Kebangsaan Amerika Syarikat (NBA) agar tidak melawat Palestin pada tahun 2018.

Badan-badan sukan sedunia dan masyarakat antarabagsa amnya perlu ingat serta mengenang bagaimana kita telah berdiri teguh serta berjuang bersama-sama melawan ‘Apartheid’ dan bagaimana Afrika Selatan telah diharamkan daripada penyertaan sukan Olimpik sehinggalah negara itu dibebaskan. Israel pasti berhadapan dengan hari perhitungannya jika lebih banyak negara-negara bangkit dan bertindak demi kebenaran dan keadilan.

WADAH tetap teguh bersama-sama perjuangan kebebasan, kehormatan dan kemuliaan martabat keinsanan. Kita tidak akan rela dihina atau dicela oleh badan-badan dunia yang sengaja menanam kepala mereka di bawah pasir kerana bacul dan takut menangani penindasan kejam serta terlalu lemah longlai hingga tidak mampu melakukan apa-apa demi keadilan dan kemanusiaan.

Ayuh kita bersama!

AHMAD AZAM ABD RAHMAN
Presiden Wadah Pencerdasan Umat Malaysia (WADAH)

Read 2411 times

Info Wadah

Penubuhan WADAH adalah dengan hasrat untuk memperkasa umat melalui usaha meningkatkan ilmu, kecerdasan dan daya fikir mereka terutama dalam memahami agama Islam serta dalam menanggapi persoalan-persoalan penting yang dihadapi dalam masyarakat. 

Alamat Perhubungan

Anjung Rahmat, Pusat Dakwah dan Tarbiah Wadah,
No. 7, Lot 2996, Persiaran Makmur, Kg. Sg. Merab Luar, 
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan
 
Telefon: 603-8920 2142/1769
Faks: 603-8922 9425
E-mel: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (Sekretariat)/ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (Anjung Rahmat)


 
 

 

For using special positions

Special positions is: sticky_left, stickey_right, notice, tool_bottom. You can use them for any module type. And to use, please go to Module Manager config your module to your desired postion.

You can disable by:

  • Go to Administrator » Template Manager » Your_Template » Tab: Advanced » Use special positions » select: No for all special positions
  • Go to Administrator » Module magager » Your_Module(by postion: sticky_left/stickey_right/notice/tool_bottom) » Status: Unpublish for that module

For customize module in special position

The solution is used Module Class Suffix. You can customize button, module content follow Module Class Suffix

Ex: Module Class Suffix: bg-white @bullhorn then:
- Class of buttom is 'icon-bullhorn'. If without @... the default is 'icon-pushpin'. You can find the full icons of usage at Font Awesome  
- Class of module is 'bg-white'

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Green Red Radian
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family